Leerlingen speciaal onderwijs bakken pannenkoeken voor het woonzorgcentrum

Leerlingen van De Saffier, een school voor scpeciaal onderwijs uit Drachten, nodigden de bewoners van woonzorgcentrum Rispinge uit voor een speciale lunch. De bewoners mochten pannenkoeken komen eten op de school. En daar hadden ze heel veel zin in. Dat meldt de Leeuwarder Courant. 

Een aantal leerlingen van de school voor speciaal onderwijs stonden om tien uur al buiten te wachten op de bewoners van het woonzorgcentrum. Ze hadden zelfgemaakte letters voor hun buik met daarop ‘Welkom op De Saffier.’

Pannenkoekdag 

De Saffiert viert pannenkoekdag. Kinderen maken op deze dag pannenkoeken voor ouderen. Op deze manier zetten ze de senioren op een leuke manier in het zonnetje.

De kinderen van de school hebben het niet altijd makkelijk, zo stelt docent Engelien Lageveen. Hun hele leven lang moeten ze knokken voor een plek in de maatschappij, maar op pannenkoekdag worden ze gezien. Dat ze daarvoor de ouderen van de Rispinge uitnodigen is logisch. De kinderen van de school brachten tijdens de coronatijd al kerstkaarten rond.

Structuur valt nu even weg  

Een aantal leerlingen stond aan het begin van de schooldag al in de keuken om pannenkoeken te bakken. De personeelsruimte werd schoongemaakt en er werd een echt restaurant van gemaakt. Docent Jantina van der Zwaag legt uit dat het voor de kinderen een hele spannende dag is. De structuur en het dagelijks leven van de school valt nu even weg. “We hebben ze hier heel goed op voorbereid. Als we dat niet hadden gedaan, dan was het niet zo goed gelukt.”

Ria Hofstra, een van de bewoners van het woonzorgcentrum, woonde vroeger al vlak bij de school, maar zag deze nooit vanbinnen. Tot nu. Ze vindt het super dat er voor de kinderen zo’n mooie plek is waar ze terechtkunnen. Het uitstapje van de ouderen naar de school gebeurt trouwens ook andersom. Drie leerlingen zijn naar het zorgcentrum gegaan om daar voor de overgebleven ouderen pannenkoeken te bakken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk