Leerlingenvervoer krijgt ontheffing en mag wel door autoluwe binnenstad van Sneek

Het leerlingen- en Wmo-vervoer van Sneek komen in aanmerking voor een ontheffing. Daarmee mogen ze wel door de autoluwe binnenstad rijden. Na verschillende gesprekken met inwoners en ondernemers, komt gemeente Súdwest-Fryslân tot de conclusie dat de zorg gerelateerde beroepen geen hinder mogen ondervinden van het dit jaar ingevoerde verkeersexperiment. Dat meldt TaxiPro. 

Het leerlingenvervoer hoort volgens de gemeente ook bij deze categorie. Vervoerders moeten bij het indienen van hun aanvraag eerst goed beargumenteren waarom zij een ontheffing voor de binnenstad nodig hebben.

Meest logische beslissing 

Verantwoordelijke voor het leerlingenvervoer in Sneek, Hans Landman van Taxicentrale Witteveen, is blij met dit besluit. “Het zou ook wel raar zijn als wij door zo’n pilot ons werk niet meer kunnen uitvoeren, terwijl wij een contract met de gemeente hebben om leerlingen naar het speciaal onderwijs te vervoeren”, zegt Landman. Hij vindt deze beslissing van de gemeente de meest logische die er is.

Autoluwe binnenstad 

Sneek is 2 januari gestart met het verkeersexperiment van een autoluwe binnenstad. Tot aan het einde van dit jaar geldt er een doorrijverbod op vier plekken in de binnenstad. De gemeente wil de binnenstad op deze manier veiliger maken voor voetgangers en fietsers.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk