Conciërge krijgt celstraf voor seksrelatie met minderjarige leerlinge

Een vijftigjarige conciërge op een school voor speciaal onderwijs uit Helmond moet 2,5 jaar de cel in. Hij had een seksrelatie met een veertienjarige leerlinge van de school. Hij was dominant tegen haar en zij was veel te afhankelijk. A.S. huilde tijdens de zitting en vond zichzelf ontzettend stom. Hij had nooit zo’n vriendschap moeten aangaan met een leerlinge van zijn school. Dat meldt Omroep Brabant.

Op de school regelde hij alles en stond hij midden tussen de leerlingen. Het veertienjarige meisje werd verliefd op hem. In een lokaal werd er geknuffeld, er werden dagelijks berichtjes naar elkaar gestuurd en vervolgens werd er bij de conciërge thuis afgesproken. Het was de bedoeling om het meisje gitaarles te geven, maar daar kwam niet veel van terecht.

Manipulatief 

De conciërge was erg manipulatief, dat bleek volgens de rechtbank uit de WhatsApp-berichten die over en weer gestuurd werden. De man wist dat het meisje kwetsbaar was en dat ze problemen had. Ze kon met hem praten over dingen die ze niet bij haar ouders kwijt kon. De conciërge heeft het meisje bijna twee jaar lang seksueel misbruikt. Ook is hij meerdere keren bij haar binnengedrongen.

Het meisje was in het verleden bang om de man kwijt te raken, maar een jaar geleden had ze er genoeg van. Ze vertelde het hele verhaal aan haar huisarts en Veilig Thuis. A.S. werd gearresteerd door de politie en zat twee weken vast in de gevangenis.

Alles toegegeven 

Het meest bijzondere van deze zaak is, is dat de man alles toegeeft. Uit onderzoek is gebleken dat hij geen pedofiel is of een andere seksuele stoornis heeft.

Ontslagen 

De rechtbank heeft bij het bepalen naar de straf meegenomen dat de verdacht geen strafblad heeft, dat hij het misbruik heeft toegegeven, meewerkte aan het onderzoek en dat de school hem inmiddels heeft ontslagen.

Behalve de celstraf moet de man ook een schadevergoeding van 10.000 euro betalen aan het slachtoffer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk