Leerlingenvervoer RegioRijder loopt spaak, kinderen komen niet op school

RegioRijder verzorgt het leerlingenvervoer in onder andere Beverwijk, Bloemendaal, Haarlem en Zandvoort. Maar, sinds de invoering van een nieuwe planning gaat het helemaal mis bij RegioRijder. Dat meldt NH Nieuws. 

De ouders van de achtjarige Daniek uit Heemstede weten er alles van. Daniek gaat naar een school voor speciaal onderwijs in Hillegom. Iedere schooldag gaat ze met RegioRijder naar school en naar huis. Daniek gaat nu anderhalf jaar naar de school in Hillegom, en aan het begin van het schooljaar had ze nog een vaste chauffeur. “Dat loopt nu alleen helemaal mis”, aldus haar vader.

Door ouders naar school gebracht 

Afgelopen maandag is Daniek door haar ouders naar school gebracht. De taxi kwam niet opdagen. Maandagmiddag van school naar huis ging het opnieuw mis. De chauffeur gaf aan dat Daniek niet op de lijst stond. Na heel wat gesteggel is Daniek toch thuisgekomen.

Kwetsbare kinderen 

Dinsdag ging het opnieuw mis. De taxi zou om 08.00 uur voor het huis staan, maar kwam twee uur te laat. “Het gaat om kwetsbare kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan, dat moet je gewoon goed regelen”, aldus de moeder van Daniek.

De woordvoerder van de gemeente Haarlemmermeer geeft aan dat een deel van de leerlingen maandag en dinsdag geen vervoer had om op school te komen. Of dat de taxi te laat kwam opdagen. Ze biedt dan ook haar oprechte excuses aan.

Drukste tijden voor het leerlingenvervoer 

RegioRijder vraagt via haar website aan klanten die gebruik maken van het wmo-vervoer om alleen ritten te reserveren die buiten de drukste tijden van de dag vallen. Het bedrijf is tussen 7.30 uur en 9.30 uur en tussen 14.00 uur en 16.00 uur druk bezig met het leerlingenvervoer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk