Leraren Leidse school moeten duizenden euro's betalen zonder parkeervergunning

Het Leo Kannercollege voor speciaal onderwijs in Leiden weet het even niet meer. In de wijk rondom de school is er sinds 10 oktober betaald parkeren ingevoerd. De school heeft voor slechts 11 medewerkers goedkope vergunningen gekregen. Meer vergunningen kosten 3.300 euro per stuk. Een lastig dilemma dus voor het Leo Kannercollege dat eigenlijk 25 vergunningen nodig heeft. Dat meldt Hart van Nederland. 

De vergunningen die de school nu heeft ontvangen, zijn lang niet genoeg voor alle leerkrachten en medewerkers die op de school rondlopen. Voorzitter Sander Verheul geeft aan dat de school extra vergunningen niet kan betalen. “Het budget dat ik ontvang is voor het onderwijs zelf, en niet voor deze randzaken.” Als Verheul toch besluit te gaan voor extra vergunningen, kan hij een docent minder inhuren.

Speciale regelingen 

De school is bang dat het parkeerbeleid rondom de school nieuwe werknemers laat afschrikken. Het kost een leraar zonder vergunning 4.000 euro per jaar om in de buurt van de school te parkeren.In de gemeenten Den Haag en Amsterdam zijn er speciale regelingen voor leerkrachten, maar zolang deze niet in Leiden gelden gaan leraren waarschijnlijk ergens anders aan het werk.

Schoolplein 

Een deel van het schoolplein opgeven voor extra parkeerplekken gaat ook niet. “We hebben te maken met speciaal onderwijs, dus de ruimte voor een schoolplein hebben we ook nodig”, aldus Verheul.

Voldoende woningen 

De gemeente Leiden geeft aan dat het college en de raad in de aanloop naar het besluit ook zeker hebben gekeken naar het onderwijs in Leiden. En met voldoende woningen hoopt de gemeente dat leraren in de buurt van de school kunnen gaan wonen.

Het lukt helaas niet om speciaal voor het Leo Kannercollege van de regels af te wijken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk