Normal_podcast_cover_spreekbeurt__1_

Wij zijn de Nationale Onderwijsgids en brengen dagelijks het meest actuele nieuws over werkelijk álles in de onderwijswereld: van kinderopvang tot voortgezet onderwijs en van mbo tot universiteiten.

Dat doen we natuurlijk met artikelen, maar nu ook met onze podcast: Spreekbeurt. In Spreekbeurt praten we met onderwijsdeskundigen, docenten, professoren, leerlingen én met ouders.

Ons doel: een informeel en écht gesprek aangaan met iedereen die iets te zeggen heeft over het onderwijs. We schuwen geen onderwerpen en maken alles bespreekbaar. Denk aan onderwerpen als lerarentekorten, problemen in de kinderopvang, de dalende leesvaardigheid, maar ook aan suïcide onder kinderen en jongeren, thuiszitters en unieke onderwijsinitiatieven.

Alles is mogelijk, alles kan op tafel worden gegooid.

Vandaag gaan we in gesprek met twee onderwijsadviseurs die zich dagelijks vastbijten in het faciliteren van passend onderwijs voor basisschoolleerlingen, zodat zij weer naar school kunnen gaan of op school actief blijven. Zij schreven het Handboek Basisondersteuning voor het samenwerkingsverband Friesland. Tegen welke dingen zij aanliepen, hoe het beleidsvorm gevormd is en wat het doel van dit handboek is, hoor je nu in deze aflevering van Spreekbeurt!