Noodmaatregelen in Den Haag moeten leerlingenvervoer verbeteren

In Den Haag het sinds het begin van het nieuwe schooljaar chaos in het speciaal onderwijs. Kinderen komen te laat op school of thuis. De gemeente heeft hier in september 945 klachten over ontvangen. Door op de korte termijn meer taxi’s in te zetten en individuele riten kleinschalig te combineren, moet de druk op het leerlingenvervoer worden verlicht. Dit meldt het Zoetermeers Dagblad.

Net als elders in het land spelen er in Den Haag problemen met het leerlingenvervoer. Volgens de gemeente moeten aan het begin van het schooljaar routes opnieuw worden ingepland, routes worden gewijzigd én nieuwe aanmeldingen worden verwerkt. De stiptheid van het leerlingenvervoer is daardoor ondermaats, geeft wethouder Hilbert Bredemeijer toe. “Dit is niet hoe het hoort en is zeer onwenselijk, zeker omdat het om kwetsbare kinderen gaat. De gemeente en leerlingenvervoerder Noot nemen daarom samen maatregelen.

Extra taxi's van onderaannemers

Op de korte termijn worden 10 tot 15 extra taxi’s ingezet. Onderaannemers die hiervoor worden aangenomen, krijgen tijdelijke uitstel van de zero-emissie-eis. Den Haag en Noot kijken ook of het mogelijk is om van individuele ritten kleinschalige gecombineerde ritten te maken.

Adreswijzigingen door een verhuizing of scheiding waren de afgelopen weken al niet mogelijk, omdat dit voor veranderingen in bestaande ritten zorgt en leidt tot grote druk op het leerlingenvervoer. Bestaande routes kunnen nu geoptimaliseerd worden om dat stiptheid te verbeteren.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky