Leerlingenvervoer omgeving Breda nog altijd een grote puinhoop

Hans Hellemons uit Breda is de wanhoop nabij. Zijn 10-jarige zoon heeft meerdere beperkingen en moet met speciaal vervoer naar school. Er zijn alleen al weken problemen met het leerlingenvervoer voor speciaal onderwijs in de regio Breda. De gemeente ziet kleine verbeteringen, maar de SP geeft aan dat er nog altijd veel klachten binnenkomen. Zij hebben een meldpunt hiervoor in het leven geroepen. Dat meldt Omroep Brabant.

De afgelopen tijd was het een grote chaos binnen het leerlingenvervoer in de regio Breda. Dat gaven vervoerder Connexxion en de gemeente zelf ook al toe. Kinderen worden veel te laat of soms helemaal niet opgehaald. Ook zijn er problemen met de vele wisselingen van de chauffeurs, of personeel dat niet geschikt is om met deze groep kinderen om te gaan.

12 chauffeurs extra 

Wethouder Arjen van Drunen (Onderwijs) gaf afgelopen vrijdag in een brief aan de gemeenteraad aan dat er al wat kleine verbeteringen zichtbaar zijn. Ook zijn er al 12 mensen extra aangenomen als chauffeur. De gemeente blijft zich inzetten om Connexxion te helpen en komt waar nodig met aanvullende oplossingen. Het gaat echter nog maanden duren voordat er een echte verbetering zichtbaar is.

Muur binnen de gemeente 

Dat is voor de ouders altijd nog een paar maanden te laat. “We lopen net als andere ouders tegen een muur op binnen de gemeente. Connexxion belooft elke dag beterschap, maar daar is helemaal niets van te merken”, aldus Hellemons.

Menselijkheid leerlingenvervoer 

Hellemons mist de menselijkheid in het huidige leerlingenvervoer. “Het gaat hier om kinderen met een beperking. Ze worden gewoon minder behandeld door al dit gedoe.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk