Normal_bus-driver-pointing-at-wrist-watch-2021-08-28-12-05-31-utc-min__1_

Vanwege een gebrek aan taxichauffeurs in het leerlingenvervoer worden kinderen op de Verschoorschool sinds kort met de touringcar naar hun onderwijslocatie gebracht. Kinderen die naar de Verschoorschool gaan hebben onder meer autisme en adhd, en hebben behoefte aan structuur. Onderdeel daarvan is een probleemloze rit naar school. Dit meldt Omroep Gelderland. 

De grote leerlingenvervoerbus in Nunspeet heeft iets minder ruimte dan een touringcar, maar kan toch 36 leerlingen tegelijk vervoeren. Terwijl een normaal taxibusje niet meer dan acht personen kan meenemen. Het is een tijdrovende klus om alle kinderen tijdig op te halen vanuit huis en daarom is er samen met de ouders voor gekozen om vaste opstapplekken aan te wijzen. Zodoende brengen ouders hun kinderen naar een van die routes, zodat de bus volgens een redelijke route naar school kan rijden.

Bus bijna iedere dag op tijd

Vooralsnog lijkt dit alternatief redelijk succesvol: de bus was in januari bijna iedere dag op tijd. Voor extra service staan er twee vaste begeleiders op de bus. Het enige nadeel voor ouders met meerdere kinderen op verschillende scholen is dat hun kind op de Verschoorschool ergens in de wijk wordt afgezet en ze daar moeten wachten tot de bus arriveert.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky