Normal_school-shopping-basket-on-blackboard-background-2021-08-26-16-34-20-utc-min__1_

Omdat het huidige schoolgebouw van de RENN4-school De Atlas in Assen te klein wordt voor het groeiende aantal leerlingen, moeten er noodlokalen bij komen. Daarvoor stelt de gemeente Assen een bedrag van 433.000 euro beschikbaar. Dit meldt RTV Drenthe. 

Net als in de rest van het land, groeit in Assen het aantal leerlingen in het speciaal onderwijs. Daardoor zijn er huisvestingsproblemen ontstaan. Inmiddels is er een lererlingenstop ingesteld, omdat er niet genoeg ruimte is voor het aantal aanmeldingen die bij De Atlas binnenkomen. De Atlas van RENN4 biedt onderwijs aan jongeren tussen de 12 en 20 jaar oud die kampen psychiatrische of gedragsproblemen.

Onderwijshuisvesting

De gemeente Assen is verantwoordelijk voor het investeren in onderwijshuisvesting. RENN4 wilde eerst wachten op het huisvestingsplan, maar de uitwerking ervan laag nog even op zich wachten. Daarom klopte de school voor speciaal voortgezet onderwijs zelf bij de gemeente aan voor subsidie. Er komen in het voorjaar van 2023 vijf noodlokalen aan de Epe 83. Die blijven daar dan zeker twee jaar staan, maar niet langer dan vijf jaar. Een deel van de leerlingen van De Atlas kan eind dit jaar al terecht op locatie Salland van de scholengemeenschap Vincent van Gogh.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky