Door problemen in het leerlingenvervoer zitten kwetsbare kinderen thuis

Sommige Almeerse kinderen in het speciaal onderwijs zitten vanwege de tekorten in het leerlingenvervoer noodgedwongen thuis. Deze kinderen kunnen vaak niet zelfstandig naar school reizen en hebben veel begeleiding nodig. Door de tekorten is de begeleiding vaak niet mogelijk en dat levert weer voor veel van die kinderen stress op. Dat meldt Omroep Flevoland. 

Er zitten nu ook kinderen in een bus die eigenlijk persoonlijke begeleiding nodig hebben. Die kinderen raken in een grote bus redelijk overprikkeld. Daarnaast komen de bussen steevast te laat of zitten er verkeerde combinaties kinderen bij elkaar in de bus. Een kind met bijvoorbeeld met een fysieke of mentale beperking zit nu in een bus met kinderen met gedragsproblemen. 

Meer chauffeurs nodig 

De gemeenteraad van de provincie Flevoland heeft al meerdere gesprekken gevoerd met de verantwoordelijke wethouder Roelie Bosch. De wethouder ziet alleen nog geen oplossing op de korte termijn. Er zijn meer chauffeurs nodig om de gaten op te vullen. 

In gesprek 

De schoolmaatschappelijk werksters roepen de gemeente op om met alle betrokkenen in gesprek te gaan. De gemeente moet vooral niet zelf naar oplossingen gaan zoeken. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk