Normal_markus-winkler-3vlgnkdep4e-unsplash__1_

De gemeente Land van Cuijk heeft geen geld om de verkeersdrukte bij de basisschool voor speciaal onderwijs De Wingerd in Cuijck op te lossen. Burgemeester en wethouders van de gemeente stellen dat de school er voorlopig nog mee moet omgaan. Dit meldt de Gelderlander. 

Politieke partij Liberaal LVC wilde dat de gemeenteraad actie ondernam op de verkeersdrukte bij De Wingerd, omdat het tot gevaarlijke situaties leidt. De school zou graag zien dat de omgeving wordt aangepast voor extra parkeerplaatsen, maar volgens B en W levert een aanpassing geen extra parkeerplaatsen op. Samen met de school willen de burgemeester en wethouders naar alternatieven kijken.

Gevaarlijke in- en uitrit

Uit de gehele gemeente Land van Cuijck komen dagelijks taxibusjes met leerlingen naar de school. Er zin vaak niet genoeg plekken voor chauffeurs om de kinderen uit de auto te helpen ’s ochtends of om te wachten ’s middags bij het ophalen van de leerlingen. Vooral de in- en uitrit kan gevaarlijke situaties opleveren, omdat ook automobilisten en leerlingen op de fiets of wandelend gebruik van maken.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky