Elektrische fiets voor leerlingen speciaal onderwijs uit regio Amersfoort

Het leerlingenvervoer staat in Nederland enorm onder druk. Ook in Amersfoort kampt de taxibranche met personeelstekorten. Daardoor komen leerlingen vaak te laat op school. Verschillende gemeenten in de regio Amersfoort starten daarom nu een proef met elektrische fietsen. Dat meldt De Stentor. 

Het project, Snelbinders genaamd, moet de druk op het leerlingenvervoer verlagen. “De gemeenten vinden het belangrijk dat leerlingen zo veel mogelijk zelfstandig naar school kunnen gaan. Daarom stimuleren ze initiatieven die bijdragen aan de zelfredzaamheid van de leerlingen”, laat de gemeente Amersfoort weten.

Cursus 

De deelnemende leerlingen volgen eerst een cursus. Tijdens de cursus is er assistentie aanwezig voor het geval de leerlingen pech krijgen. Als de leerlingen zuinig zijn op hun fiets mogen ze deze na vier jaar houden. 

De eerste groep leerlingen heeft afgelopen week al een elektrische fiets en certificaat gekregen van wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. De volgende groep van tien leerlingen begint volgende maand aan de cursus. 

Petitie 

Vorige week bood de voorzitter van Leerlingen Belang Voortgezet Onderwijs (LBVSO), Elijah Delsink, een petitie met 100.000 handtekeningen aan in Den Haag. Met die petitie hoopt Delsink dat het leerlingenvervoer verbeterd wordt. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk