Lichamen Hebe en Sanne geborgen, politie doet nog onderzoek naar Kia Picanto

De lichamen van de vermiste Sanne (26) en Hebe (10) zijn woensdagavond rond 22.00 uur gevonden in een auto bij knooppunt Empel bij Den Bosch. De politie deed onderzoek naar de gevonden auto en meldde uiteindelijk op woensdagnacht dat de lichamen van de slachtoffers waren geborgen. Volgens de politie was het onderzoek ook zo goed als afgerond. Dat meldt het Brabants Dagblad. 

De auto, een zwarte Kia Picanto, wordt op een andere locatie uitvoerig onderzocht. “We richten ons nu in het onderzoek op de toedracht. Hoe is de auto daar in het water beland en wat is er precies gebeurd? We kijken naar schade en eventuele sporen. We houden alle scenario’s open”, aldus de politie op Twitter. 

Er kwamen meerdere ambulances en een traumahelikopter naar de vindplek. Daarnaast kwam er een forensisch arts naar de vindplaats. De families van Sanne en Hebe waren ook al snel op de locatie aanwezig.

Hulpverlening 

Toen de auto net gevonden was gaf de politiewoordvoerder aan dat eerst alle aandacht naar de hulpverlening zou gaan, omdat er formeel over de inzittenden nog niets bekend was. Op dat gedeelte van de A59 staan geen vangrails. De snelweg was donderdagmorgen rond 05.00 uur weer open voor al het verkeer.

Grote schermen 

De woordvoerster van de politie gaf nog aan trots te zijn op haar collega’s en dat zij zo oplettend zijn geweest. Bij de vindplaats van de auto staan grote schermen om de auto uit het zicht van anderen te houden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk