Ook in Leiden laat leerlingenvervoer te wensen over

De lokale SP en D66 vinden dat het leerlingenvervoer in Leiden en omstreken niet naar behoren functioneert. Door opstartproblemen en personeelstekorten komen leerlingen in het speciaal onderwijs regelmatig te laat op school en moeten ze aan het einde van de dag lang wachten om weer opgehaald te worden. D66 en SP willen dat het college van burgemeester en wethouders actie onderneemt. Dit meldt het Leidsch Dagblad. 

Dat er in Leiden problemen zijn met het leerlingenvervoer is misschien geen verrassing, omdat leerlingenvervoerder Noot – die in augustus 2022 de Leidse aanbesteding won – ook al met problemen kampt in de regio Holland Rijnland en in de Duin- en Bollenstreek. Daar spelen al sinds 2019 problemen. En nu neemt het de chaos rondom het leerlingenvervoer ook mee naar Leiden.

Te laat op school en laat weer thuis

Meerdere scholen in het speciaal onderwijs melden dat er dagelijks meerdere leerlingen per klas zijn die meer dan anderhalf uur te laat op school aankomen. Aan het einde van de dag moeten ze ook weer lang wachten tot een chauffeur van Noot ze ophaalt. De SP en D66 reageren begripvol op opstartproblemen vanwege aangepaste routes. Maar duidelijk is wel dat de problemen nog erger zijn dan voorheen. “Dit werkt ontregelend voor de kinderen die zo lang moeten wachten, maar ook voor de andere leerlingen in de klas. Zij kunnen hierdoor niet met de les beginnen als een groot deel later binnenkomt.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky