Veel klachten over leerlingenvervoerder Tevvel in regio Rotterdam

Leerlingenvervoerder Trevvel heeft de boel niet op orde. Vanwege de logistieke chaos daar, komen leerlingen in het speciaal onderwijs regelmatig te laat op school. Volgens Leerlingenbelang Voortgezet Speciaal Onderwijs zijn er landelijk zo’n 14.000 die problemen hebben door de chaos bij het bedrijf dat leerlingen naar het speciaal onderwijs rijdt. In de gemeente Capelle aan den IJssel worden ongeveer tweehonderd leerlingen door het bedrijf vervoerd. Dit melden Hart van Nederland en TaxiPro.

De gemeente Rotterdam heeft 140 klachten over Trevvel ontvangen en ook in de gemeente Capelle druppelen de klachten binnen. Ouders stellen in hun klachten dat er structurele veranderingen nodig zijn bij de leerlingenvervoerder. Sommige kinderen hebben het syndroom van Down en anderen autisme. Kinderen met autisme zijn enorm gebaat bij structuur. Voor hen is het dus heel vervelend als er iedere dag een andere chauffeur op een ander tijd stip in een andere auto verschijnt.

Combinatie van factoren

Volgens een woordvoerder van de gemeente Capelle is het leerlingenvervoer over het algemeen prima geregeld, maar staat Trevvel nu voor de uitdaging om genoeg chauffeurs aan zich te binden. Hiervoor zijn vacatures uitgezet. Daarnaast is het aan het begin van het schooljaar altijd druk op de weg, waardoor er mogelijk meer klachten binnenkomen. De gemeente heeft dit jaar twaalf klachten over het bedrijf ontvangen. Vorig jaar waren dat er vier. “Elke klacht is echter een gratis advies om het beter te doen. Dat is ook wat wij nastreven. Kinderen moeten gewoon op tijd op school zijn. Daar is geen discussie over. Dat willen we beter doen.” Capelle zal geen boete opleggen aan Trevvel.

Lees ook: Vanwege personeelstekort leerlingen speciaal onderwijs vaak te laat op school

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky