Zutphen financiert jeugdhulp voor groeiende school voor speciaal onderwijs

De nieuwe basisschool voor speciaal onderwijs in Zutphen heeft extra ondersteuning van jeugdhulp nodig om het groeiende aantal leerlingen te kunnen opvangen. Sinds de opening van De Springplak, een cluster 4-school, is het aantal leerlingen bijna verdubbeld. De school krijgt 72.500 euro van de gemeente Zutphen. Dit meldt De Stentor. 

Toen de school openging voor het nieuwe schooljaar, telde het 45 leerlingen. Dat aantal groeide in april naar 70 en inmiddels zijn het er al 85. De meeste kinderen komen uit de omgeving van Zutphen of omliggende gemeenten en komen niet mee in het reguliere onderwijs. De Springplak biedt onderwijs aan kinderen met autisme, adhd, angststoornissen en andere gedrags- of psychiatrische aandoeningen.

Vaste jeugdhulpverlener

Veel leerlingen naast het onderwijsprogramma ook jeugdhulp nodig. Daarvoor is er op school een jeugdhulpverlener, die kan helpen met het reflecteren op gedragsuitingen maar ook helpt met contact maken met klasgenootjes. De school betaalde eerst zelf voor deze ondersteuning, maar doordat het aantal leerlingen toeneemt kan dat nu niet meer. Daarom subsidieert de gemeente Zutphen De Springplank, zodat het kan werken met meer vaste jeugdhulpverleners.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky