Alle schoolkinderen aan de groentesoep: 'Daar krijgen ze superkrachten van'

De kinderen van Noorderlicht in Tilburg krijgen elke woensdag een kom groentesoep voor de lunch. Op die manier komen ze al een stuk verder met die 250 gram groente die je elke dag zou moeten eten. Dat meldt Omroep Brabant. 

Het idee komt van het project ‘Groentjessoep’. Dat is een landelijk initiatief dat organisaties in Tilburg-Noord inzetten om kinderen te leren dat groente gezond en lekker is. Op deze manier leren de kinderen ook waar groente allemaal goed voor is. Adjunct-directeur Marian de Brouwer: "We hebben het vertaald naar superkrachten. Broccoli heeft bijvoorbeeld de superkracht dat als je valt op het schoolplein, je sneller een korstje op de wond krijgt."

'Gaat erin als zoete koek' 

De kleuters eten de soep voordat ze worden opgehaald door hun ouders. Ze vinden het erg lekker en veel van hen hebben waarschijnlijk geen idee dat ze groente aan het eten zijn. “Dat vinden ze toch vaak vies, maar dit gaat erin als zoete koek”, aldus juf Anita Koolen.

Betrokkenheid van de hele wijk 

En wat gebeurt er na deze acht weken? Sociaal werker Ilke Reijnen zou graag zien dat het project daarna gewoon doorgaat. “De hele wijk is er nu bij betrokken en dat is ontzettend mooi om te zien.” Echt een concreet plan voor een eventueel vervolg is er alleen nu nog niet. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk