Blinden kunnen dit seizoen weer genieten van Yvon Jaspers en haar boeren

NPO-hit Boer zoekt Vrouw zal komend seizoen eindelijk ook voor blinden en slechtzienden te volgen zijn. De populaire serie, waarin Yvon Jaspers probeert agrariërs aan een relatie te helpen, zal voor het eerst met audiodescriptie worden uitgezonden, heeft KRO-NCRV donderdag bekendgemaakt.

De aftrap van het nieuwe seizoen vindt plaats op 27 februari. Dan is te zien hoe Jaspers in haar auto stapt en in totaal bijna negenhonderd brieven en pakketjes aflevert bij de tien boeren die zich in het najaar aan het publiek hebben voorgesteld.

De meeste brieven 

De boeren horen dan ook van de presentatrice op welke wijze hun zoektocht naar de liefde wordt gevolgd: de vijf met de meeste brieven zijn de komende weken te zien op tv en de andere vijf in een webserie op boerzoektvrouw.nl. Op de site is wekelijks na afloop van het tv-programma een nieuwe aflevering van de webserie te zien.

Paardenhouder Hans 

Dit seizoen kent de oudste deelnemer in de geschiedenis van het programma. Het gaat om de 69-jarige paardenhouder Hans uit Noord-Brabant.

Coronapandemie 

Het is twee jaar geleden dat de laatste reeks van Boer zoekt Vrouw te zien was. Door de coronapandemie konden er een tijdlang geen nieuwe items worden gedraaid. Voor het nieuwe seizoen van Boer zoekt Vrouw hadden 466 boeren zich aangemeld.

Door: ANP