Onderwijsminister Wiersma op werkbezoek bij Visio Onderwijs Rotterdam

De nieuwe Onderwijsminister Dennis Wiersma is vandaag te gast geweest bij de Visio-school in Rotterdam voor slechtziende en blinde leerlingen. Het was niet zomaar een werkbezoek, want Visio Onderwijs is met de scholen Breda, Haren én Rotterdam excellent geworden voor zowel het speciaal onderwijs als het voortgezet speciaal onderwijs. Dit meldt Koninklijke Visio. 

Minister Wiersma kreeg tijdens het schoolbezoek een rondleiding, volgde een brailleles en sprak met de leerlingen en leraren. Ook ging hij vanuit Rotterdam online in gesprek over het speciaal onderwijs met de schoolleiders van de andere excellente Visio-scholen. Zij spraken over onderwijs aan blinde en slechtziende kinderen in een excellente school, kansengelijkheid, “kan niet bestaat niet” en toegankelijkheid.

Excellent onderwijs 

Visio Onderwijs ondersteunt ieder kind met een visuele beperking, met al z’n mogelijkheden, beperkingen, talenten en bijzonderheden, zo goed mogelijk bij zijn voorbereiding op de toekomst. De waardering van excellente school is de kroon op het werk in de ambitie van Visio Onderwijs om slechtziende en blinde leerlingen excellent onderwijs en de beste begeleiding te bieden op het niveau van ernstig meervoudig beperkt (EMB) tot en met havo.

Door: Nationale Onderwijsgids