Hagenaars met een beperking zien via website toegankelijkheid locaties

Op de website ‘Samen op pad’ kunnen inwoners en bezoekers van Den Haag ruim 900 locaties checken op toegankelijkheid. Van strandtent tot parkeerplaats. Voorall, de belangenorganisatie voor Hagenaars met een beperking, heeft de website ‘Samen op Pad’ gelanceerd. Dit meldt Ieder(in).

Een gehandicaptentoilet. Een geleidelijn. Een ringleiding in een vergaderzaal of theater. Voor mensen met een beperking is het belangrijk om te weten of deze voorzieningen ergens wel of niet zijn. Op de website Samen op Pad geeft Voorall informatie over toegankelijke en ontoegankelijke locaties in Den Haag. Zo kun je van tevoren uitzoeken of je een locatie wel of niet kunt bezoeken.

Toegankelijkheidsinformatie 

Samen op Pad bevat toegankelijkheidsinformatie voor mensen met een auditieve, visuele en/of lichamelijke beperking over locaties als culturele instellingen, restaurants, ziekenhuizen, servicepunten en scholen.

Samen op pad

Een aantal gemeenten uit de metropoolregio Capelle a/d IJssel, Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer werkt samen aan het project ‘Samen op pad’. Het doel van het project is om met slim (her)gebruik van digitale informatie de toegankelijkheid van de metropoolregio voor mensen met een beperking te verbeteren.

Door: Nationale Onderwijsgids