Leerlingenvervoer Raalte nog steeds problematisch, maar gemeente is positief

De gemeente Raalte gaat de samenwerking met het vervoersbedrijf Willemsen- de Koning niet opzeggen. De gemeente blijft vertrouwen houden in het bedrijf en dat terwijl er onlangs weer nieuwe klachten zijn binnengekomen. Wethouder Gerria Toeter laat in een schriftelijke verklaring weten dat ze er vanuit gaan dat de problemen worden opgelost. Dit meldt RTV Oost.

Sinds de start van het schooljaar kwamen er veel klachten binnen over het bedrijf. Er zouden geen vaste chauffeurs zijn, ze kwamen te laat en de communicatie was ondermaats. Twee weken geleden dreigde de gemeente zelfs de samenwerking op te zeggen als er geen verbetering kwam.

Verbetervoorstel 

De gemeente ging met het bedrijf om tafel om een verbetervoorstel te bespreken. Ook al zijn er de afgelopen vijf weken alsnog nieuwe klachten binnengekomen, de gemeente verwacht wel dat alles volgens afspraak gaat verlopen.

Ouders 

Ook zou er een afspraak gemaakt zijn over de communicatie richting ouders. Dat zij toch, mocht er een wijziging plaatsvinden, ze goed op de hoogte worden gehouden. 

Door: Nationale Onderwijsgids