Week 49: Scholen wel of niet dicht tijdens kerstvakantie en Amalia 18 jaar

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Schoolsluiting is verstandig volgens chef-cijfers voormalig Red Team

Infectiemodelleur Marino van Zelst noemt het verstandig als de scholen tijdelijk dicht gaan. De ‘chef cijfers’ van de tegenhanger van het OMT, het voormalige Red Team, maakt zich ernstige zorgen. “De situatie in de zorg is kritiek en onzeker. Daar komt de omikronvariant nu nog eens overheen.”

 

Dinsdag: Prinses Amalia ontvangt voor haar verjaardag 24-karaats gouden postzegel

Prinses Amalia krijgt ter ere van haar achttiende verjaardag een 24-karaats gouden postzegel. Op de zegel staat een monochroom portret van de prinses dat is gemaakt tijdens Koningsdag 2021 in Eindhoven, zo maakte PostNL dinsdag bekend. De zegel is vanaf dinsdag te koop en kost 50 euro.

 

Woensdag: Binnengeleiding RvS is voor Amalia een hele eer maar 'moet nog veel leren'

Prinses Amalia heeft een dag na haar 18e verjaardag officieel zitting genomen in de Raad van State. De oudste dochter van koning Willem-Alexander werd door haar vader binnengeleid en hield vervolgens haar eerste toespraak. De troonopvolger noemde het een eer maar stelde ook dat ze nog veel moet leren. 

 

Donderdag: Besturen basisscholen zijn verdeeld over een week langer kerstvakantie

Besturen van basisscholen zijn verdeeld over de vraag of de scholen een week voor de kerstvakantie al dicht moeten, meldt de PO-Raad op basis van een peiling onder de leden. De raad wil dat het kabinet voor het weekend besluit over zo'n scholensluiting.

 

Vrijdag: Slob: kabinet wil scholen volledig openhouden rond kerstvakantie

Het is de inzet van het kabinet om basisscholen ook rond de kerstvakantie volledig open te houden. Demissionair minister Arie Slob (Onderwijs) twittert dat dit het standpunt "is en blijft". Het kabinet lijkt er dan ook geen voorstander van om de kerstvakantie voor basisscholen te verlengen. Het Outbreak Management Team had het kabinet eerder geadviseerd hierover na te denken.

Door: Nationale Onderwijsgids