Scholen open houden? Dan het onderwijspersoneel eerder een boosterprik

Onderwijspersoneel zou voorrang moeten krijgen bij het uitdelen van de boosterprik, vinden onder meer de PO-Raad, de VO-raad, universiteitenkoepel VSNU en de Algemene Onderwijsbond. Zij doen een "dringend beroep" hierover op de ministeries van Onderwijs en Volksgezondheid.

De organisaties maken zich zorgen over de veiligheid van onderwijsmedewerkers, nu de coronabesmettingen weer flink oplopen. Ze wijzen er ook op dat deze medewerkers de tweede vaccinatie al langer dan een half jaar geleden hebben gekregen. De boosterprik moet de afweer tegen het virus versterken, omdat de bescherming van coronavaccins na verloop van tijd mogelijk minder wordt.

Aanvullende maatregelen 

"Ook pleiten we voor een meer voortvarende aanpak van aanvullende maatregelen, zoals de verbetering van de ventilatie op scholen", schrijven de organisaties. "We waarderen het dat het kabinet het openhouden van de scholen en onderwijsinstellingen als een bijzonder grote prioriteit heeft bestempeld. Maar nu de besmettingen met het coronavirus weer fors oplopen, nemen de zorgen in het onderwijsveld toe".

Door: ANP