Rotterdam trekt extra geld uit voor hulp aan jongeren

Rotterdam trekt 4,8 miljoen euro extra uit voor de hulp aan jongeren. Dat is 1,5 miljoen meer dan eind vorig jaar werd verwacht bij de start van het herstelplan om Rotterdamse jongeren goed door de coronacrisis te laten komen. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Onder de vlag 'Rotterdam. Sterker door jongeren' zijn meer dan 40 initiatieven gestart om jongeren van 16 tot en met 26 jaar een steuntje in de rug te geven. Het wordt steeds duidelijker dat jongeren deze steun ook na corona goed kunnen gebruiken.
 
De beperkingen en gevolgen van corona hebben grote invloed op jongeren. Ze konden niet naar school, sporten, uitgaan of naar hun bijbaantje. Dat zorgde ervoor dat sommige jongeren niet goed in hun vel zaten of zelfs grote problemen kregen. Rotterdam steunt deze jongeren en helpt hen om problemen op te lossen, zodat ze steviger in hun schoenen komen te staan.
 

Steuntje in de rug

Jongeren kunnen meedoen met gratis sport- en culturele activiteiten, ontmoetingsgroepen, workshops en motivatiesessies. Daarnaast zijn er nu al meer ontmoetings- en ontwikkelingsplekken in de stad. Ze worden nauw betrokken bij de programmering en de uitvoering. Het advies om deze groep te betrekken bij de invulling van zogeheten jongerenhubs is vorig jaar door de Rotterdamse Jongerenadviesraad Young 010 aangeboden aan het stadsbestuur.
 
Door: Nationale Onderwijsgids