Leerling steekt andere leerling neer in Deurne, aanhouding verricht

Een leerling van vso-school De Korenaer in Deurne heeft een leerling van dezelfde school vrijdagochtend neergestoken bij een ruzie. De leerling is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Dit meldt Eindhovens Dagblad.

De leerlingen zouden ruzie hebben gekregen waarbij het slachtoffer is gestoken door een andere leerling. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van de verwondingen is nog niets bekend. De betreffende leerling is aangehouden door de politie. De politie doet verder onderzoek. 
 
De Korenaer is een school voor kinderen met gedragsproblemen. De school was vanochtend open voor leerlingen die dit jaar eindexamen moeten doen. Op de website stelt de school dat leerlingen en het team erg geschrokken zijn, maar dat de rust inmiddels is weergekeerd op school. “Het team van De Korenaer Deurne heeft ervoor gekozen om als school vandaag gewoon open te blijven, zodat zij leerlingen de structuur en continuïteit kunnen bieden. Het opvangteam van de eigen organisatie en extra collega’s zijn vandaag aanwezig om met de leerlingen en collega’s te praten over het incident. Als het nodig of gewenst is, zullen zij ook op langere termijn begeleiding bieden bij de verwerking van deze gebeurtenis.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids