Harde lockdown vanaf middernacht, scholen dicht tot en met 19 januari

Bronnen in Den Haag hebben aan de NOS laten weten dat het kabinet een vergaande lockdown aan het voorbereiden is die vannacht om middernacht in gaat. Bijna alles zal tot 19 januari de deuren moeten sluiten, inclusief de scholen en de kinderopvang. Dit meldt de NOS.

Niet-essentiële winkels, musea, theaters, bioscopen, dierentuinen: alles gaat dicht. Ook contactberoepen zoals kappers en massagesalons zullen de deuren sluiten. De maatregelen gaan al om middernacht in om een run op de winkels morgen te voorkomen. Mensen moeten zo veel mogelijk thuis blijven en het liefst geen bezoek ontvangen.

Scholen

De scholen moeten op online onderwijs overstappen, maar krijgen nog een dag extra de tijd om dit voor te bereiden. Vanaf woensdag gaan de scholen ook dicht. Deze sluiting zal tot en met 19 januari duren.

Het kabinet gaat over tot deze drastische maatregelen omdat het aantal besmettingen al dagenlang sterk oploopt en de druk op de zorg steeds groter wordt. Vanavond om 19.00 uur zal premier Rutte het land vanuit het Torentje toespreken. 

Door: Nationale Onderwijsgids