Docu Voorspel genomineerd voor de NVVS Seks & Media Prijs 2020

Op dinsdag 15 december reikt de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS) online de 11e Seks & Media Prijs uit. Een van de drie genomineerden uit tientallen inzendingen is Voorspel: een korte docu dat als uitstekende start kan dienen voor seksuele vorming van tieners op school en daarbuiten. Dit meldt de NVVS.

Waarom de Seks & Media Prijs? Omdat seksueel plezier en seksualiteit voor alle Nederlandse media nog altijd een boeiend onderwerp is. Talloze artikelen, programma’s en vragenrubrieken worden gevuld met soms prima documenten, maar helaas ook vaak genoeg met gebakken lucht, fabels en misverstanden. Om doeltreffende mediaberichtgeving over seksualiteit te stimuleren, reikt de NVVS de Seks & Media Prijs uit aan schrijvende pers en programmamakers. Daar is zowel publiek als media bij gebaat.
 
Dit jaar heeft de jury onderstaande inzendingen genomineerd voor de Seks & Media Prijs 2020:
  • Voorspel: korte docu gemaakt door Anne van Campenhout voor 2Doc, een uitstekende start voor seksuele vorming van tieners op school en daarbuiten. Voorspel is minstens zo interessant voor ouders, leerkrachten en andere volwassenen die denken dat jongeren alles al weten over seks. Ondanks de vele aandacht voor seksualiteit in de media worstelen jongeren nog steeds met relationele en seksuele onwetend- en onzekerheid. En zoeken naar juiste, duidelijke antwoorden over relaties en seksualiteit.
 
De andere genomineerden zijn: 
  • Overtijd van regisseur Tessa Louise Pope uitgezonden door VPRO met nagesprek geleid door Krista en Marcelle Arriëns: een prachtige documentaire over ongepland zwanger zijn. 
  • Mijn seks is stuk. Documentaire van Lize Korpershoek uitgezonden door VPRO: In deze zeer persoonlijke documentaire zoekt de maakster antwoord op een van de meest gestelde vragen aan NVVS-seksuologen: “ik heb minder zin in seks dan mijn partner, is er iets mis met mij”?
 
Door: Nationale Onderwijsgids