Ob De Peperklip uit Schiedam en so De Griffel uit Heerlen meest mediawijs

Groep 7 van openbare basisschool de Peperklip uit Schiedam mag zich een jaar lang de meest mediawijze klas van Nederland noemen. Klas D3 van de Griffel uit Heerlen sleepte de prijs voor de meest mediawijze klas uit het speciaal onderwijs in de wacht. Dit meldt Mediawijzer.net.

Dit jaar vond de tiende editie van het grote mediawijsheid-project MediaMasters plaats, waaraan meer dan 6.300 klassen meededen. Spelenderwijs leerden zij hoe ze mediawijs kunnen omgaan met thema’s als WhatsApp, privacy, cybercriminaliteit, online pesten, nepnieuws en meer. 
 
Een week lang streden basisschoolleerlongen op school en thuis om zoveel mogelijk bits (punten) te verdienen. De 23 leerlingen van groep 7 van de Peperklip hebben als klas meer bits (punten) gescoord dan de andere ruim 145.000 deelnemende tieners en mogen zich een jaar lang de meest mediawijze klas van Nederland noemen. 
 

Landelijke winnaar speciaal onderwijs

Klas D3 van de Griffel uit Heerlen sleepte de prijs voor de meest mediawijze klas uit het speciaal onderwijs in de wacht. 
 
MediaMasters is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid. Dit jaar stond de Week van de Mediawijsheid (6 t/m 13 november 2020) in het teken van media en gezondheid. In een wereld vol media moeten we constant keuzes maken. Nog even je appjes checken of ga je vroeg slapen? Hoe kun je media gebruiken om gezond te blijven? En hoe haal je met behulp van media het beste uit jezelf? Dat is namelijk voor iedereen anders.
 
Door: Nationale Onderwijsgids