Op leuke manier werken aan leerachterstanden tijdens de Zomercampus010

In Rotterdam kunnen 6.000 kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs de komende weken mee doen aan Zomercampus010. Een onderdeel hiervan is voetbaltraining van sportdocenten van Excelsior. Dit meldt gemeente Rotterdam.

Mandy Leenpoel bedacht aan de keukentafel met Samuel Schampers van het lokale Jeugdfonds Sport & Cultuur een plan voor een zomercampus. De gemeente had dezelfde ideeën, samen ontwikkelden ze de Zomercampus010. 
 
“We wilden iets aan de leerachterstanden doen die zijn opgelopen door corona, maar dan op een leuke manier, zodat het niet voelt als school. Daarom zitten we ook niet in schoolgebouwen, maar wel op 26 andere locaties door de hele stad. De kinderen maken een speciale krant, waarbij ze diverse technieken leren, zoals bijvoorbeeld interviewen. Ze gaan zich echt in hun wijk verdiepen. Daarnaast krijgen de kinderen verschillende sport- en cultuurlessen. Dit gebeurt door organisaties in de wijk en verschilt daarom per groep.”
 
Volgens sportdocent Iris zijn sportlessen een goed middel om het zelfvertrouwen van de kinderen op te krikken. “Dat is waar wij bij Excelsior goed in zijn. Kinderen bij het spel betrekken, hen enthousiast maken en zelfvertrouwen geven. In de zomercampus kunnen wij goed mee geven dat de kinderen alles kunnen wat ze maar willen.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids