Visio introduceert uitbreiding Kennisportaal voor slechtziende en blinde mensen

Het Visio Kennisportaal voor slechtziende en blinde mensen is in 2020 uitgebreid. Naast ICT-gerelateerde onderwerpen, is het portaal aangevuld met documenten, video’s en podcasts over veel nieuwe thema’s. Dit meldt Koninklijke Visio.

Voor mensen met een visuele beperking is het steeds belangrijker om zelf antwoorden online op te zoeken. Daarom heeft Visio het Kennisportaal gelanceerd, waar professionals hun kennis en expertise delen over onder andere studie, ICT,  hulpmiddelen, huishouden en gezin, vrije tijd en werk. Het online aanbieden van tips, reviews en handleidingen biedt bezoekers flexibiliteit, vrijheid en gemak.
 
In 2018 introduceerde Visio het Kennisportaal als pilot met een beperkt aantal thema’s. Inmiddels bevat de website alle onderwerpen waarbij Visio mensen met een visuele beperking ondersteunt. De website is voor iedereen gratis toegankelijk, wat betekent dat ook zorgprofessionals en naasten op het Kennisportaal informatie kunnen vinden. Bezoekers kunnen bovendien een maandelijkse e-mail krijgen met daarin de nieuwe handleidingen, tips en video’s. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids