de Dag van het Kinderboek

Het is vandaag de Dag van het Kinderboek (of nog mooier: International Children's Book Day). Lees hier een selectie van boeken om uit voor te lezen. 

Bekende Nederlanders

Het voorlezen kun je uitbesteden aan een heel scala van beroemdheden: denk bijvoorbeeld aan Jochem Myer, Dieuwertje Blok of, eergisteren begonnen, Hans Kazàn. YouTube staat er vol mee.
 

Sprookjes

Bij het voorlezen van sprookjes, zijn de cd-boxen Er was eens… en En ze leefden nog lang en gelukkig… (beide uitgegeven door NRC Handelsblad) wel hele mooie opties. Op laatstgenoemde staat bijvoorbeeld Hans en Grietje (voorgelezen door Kees Prins en Martine Sandifort) en lezen Wieteke van Dort en Edwin Rutte Piggelmee en het tovervisje voor. Op de andere box staan muzikale sprookjes: denk aan Jasperina de Jong die Tsjaikovski’s Doornroosje voorleest (met muziek van het Koninklijk Concertgebouworkest) of Paul de Leeuw die samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest Prokofjevs  Peter en de Wolf tot leven wekt.
 

Kunst

Wil je kinderen liefde voor de kunst bijbrengen? Dan zit je goed met Het grote Rijksmuseum luisterboek, waarbij de beste kinderboekenschrijvers over de meesterwerken uit het Rijksmuseum vertellen. Maar liefst 25 topstukken komen voorbij.
 

Internationaal

Tot slot hebben we nog een Engelstalige tip die we je niet willen onthouden, namelijk Dolly Parton. Wereldberoemd als zangeres en actrice, en straks vast ook als vertelster. Vanaf morgen start ze met voorlezen vanaf haar YouTube-kanaal Dolly Parton's Imagination Library. En dat is natuurlijk voor álle leeftijden leuk!
 
Door: Nationale Onderwijsgids