Medewerkers Hoenderloo Groep staken vrijdag

Vreselijk fout vinden ze het. Hun locatie voor jeugdzorg moet sluiten. Daarom komen de medewerkers van De Hoenderloo Groep vrijdag in actie. Ze staken 24 uur en gaan met de bus naar Den Haag. Daar praten ze samen met de FNV met minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit meldt FNV.

“Er is niet geluisterd naar de jeugdzorgwerkers”, zegt bestuurder Jan Verhoeven van FNV Zorg & Welzijn. “Dus gaan we nu staken. Deze complexe jeugdzorg moet absoluut blijven, met deze mensen, op deze plek. Daarom gaan we ook naar de minister. Hij moet zijn verantwoordelijkheid nemen.”
 

Deze expertise en deze mensen moeten blijven

Verhoeven denkt niet alleen aan de kinderen die nu bij de Hoenderloo Groep wonen. “We doen dit ook voor de kinderen die op de wachtlijst staan en voor de anderen die in de toekomst deze zorg nodig hebben. En we willen dat de mensen met hun expertise kunnen blijven, zodat ze kunnen blijven doen voor wat nodig is voor de kinderen”, aldus Verhoeven.
 

Sluiting is exemplarisch voor hele jeugdzorg

Landelijk FNV-bestuurder Maaike van der Aar voor de jeugdzorg: “Het gaat nu om De Hoenderloo Groep, maar we moeten niet vergeten dat de dreigende sluiting van deze plek exemplarisch is voor de hele jeugdzorg, voor hoe die er momenteel voor staat.”
 

Zo mag je niet omgaan met onze jeugdzorg

“Wij willen paal en perk stellen aan hoe er in ons land wordt omgegaan met de jeugdzorg. Dat mag gewoon niet op deze manier. Deze jeugdzorgwerkers zijn met hun actie de voorhoedevechters voor de rest van de jeugdzorg. En dat verdient alle steun”, aldus Van der Aar.
 

Geen alternatief voor deze kwetsbare kinderen

De overkoepelende zorgorganisatie Pluryn besloot vorige week dat De Hoenderloo Groep definitief zijn deuren sluit. Een grote groep zeer kwetsbare kinderen komt hiermee op straat te staan. Voor hen is in ons land geen alternatieve plek voor deze specialistische hulpverlening.
 
Lees hier meer over de actiedag.
 
Door: Nationale Onderwijsgids