Lang Leve de Liefde Award uitgereikt aan Kolom Praktijkcollege Noord

Gisteren heeft de eerste school de lang Leve de Liefde Award uitgereikt gekregen. Het gaat om Kolom Praktijkcollege Noord in Amsterdam in de schoolcategorie Praktijkonderwijs. Met deze Award zetten Soa Aids Nederland en Rutgers scholen in het zonnetje die uitblinken in aandacht voor relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit en seksuele weerbaarheid.

In de Week van de Liefde (10 tot en met 14 februari) worden per schoolcategorie de winnaars bekend gemaakt van de Lang Leve de Liefde Award. De verkiezing draagt bij aan een verbetering van de kwaliteit van relationele en seksuele vorming op scholen en aan de Gezonde School aanpak. 
 

Kolom Praktijkcollege Noord

Gisteren was de Kolom Praktijkcollege Noord in Amsterdam als eerste aan de beurt. Dit is een school voor voortgezet onderwijs met 200 leerlingen in de leeftijd van 12 tot 19 jaar van allerlei nationaliteiten. De leerlingen hebben moeite met leren en hebben een leerachterstand. Het thema ‘Relaties en Seksualiteit’ heeft in alle leerjaren een structurele plek middels een doorlopende leerlijn. De leerlingen leren dat zij een eigen keuze hebben, en dat zij respect hebben voor elkaar.
 
De jury zegt over de school: “Met de bekroning willen we tot uitdrukking brengen dat Kolom Praktijkcollege Noord een school is waar leerlingen gezonde keuzes kunnen leren maken in hun relationele en seksuele gedrag doordat het thema seksualiteit en seksuele gezondheid structureel is ingebed in educatie, verankerd is in beleid, er een adequate signalering en opvang is en er intensief wordt samengewerkt met de GGD”.
 
Door: Nationale Onderwijsgids