Normal_visio

Koninklijke Visio opent op vrijdag 17 januari het gerenoveerde schoolgebouw aan de Burgemeester Eliasstraat in Amsterdam. Het is een eigentijdse onderwijslocatie voor slechtziende en blinde leerlingen uit Amsterdam en de wijde omtrek. De leerlingen verrichten zelf de officiële opening van hun schoolgebouw. Dit doen zij samen met Marjolein Moorman, wethouder Onderwijs, Armoede en Inburgering van Amsterdam. Dit meldt Koninklijke Visio. 

De leerlingen en wethouder onthullen op het nieuwe schoolplein ook een door de leerlingen zelfgemaakt kunstwerk dat staat voor eigen regie en het perspectief voor ieder kind. 
 

Zo gewoon als mogelijk, speciaal waar nodig

Visio Onderwijs Amsterdam is in de eerste plaats een gewone school waar leerlingen leren en zich ontwikkelen. De school heeft een gevarieerd onderwijs- en begeleidingsaanbod. Het onderwijs is gebaseerd op dezelfde leerdoelen als het reguliere onderwijs. Methodes worden waar nodig aangepast en toegankelijker gemaakt. Het motto van Visio is “perspectief voor ieder kind”. Dat houdt in dat de leerlingen zo goed mogelijk worden ondersteund om zelfredzaam te zijn en mee te kunnen doen in de maatschappij.
 

Schoolgebouw in dynamische buurt 

De Visio-school ligt in het hart van Amsterdam-West. Door de ligging in een dynamische buurt staan de leerlingen midden in de samenleving. Het gebouw zelf heeft een unieke sfeer en is aangepast voor de leerling met een visuele beperking. 
 

Voor wie is de Visio-school?

Voor leerlingen met een visuele beperking van het:
 
  • speciaal basis- en speciaal voortgezet onderwijs.
  • speciaal onderwijs voor leerlingen met een meervoudige beperking.
  • regulier onderwijs die ambulante onderwijskundige begeleiding (aob) krijgen.
 
Meer informatie over de nieuwe school in Amsterdam en Visio Onderwijs is te vinden op visio.org/onderwijs-amsterdam.
 
Door: Nationale Onderwijsgids