Normal_groene_school__groen_onderwijs

In Oisterwijk hebben ouders het initiatief genomen voor een nieuwe school. De Nieuwe Linde, zoals de basisschool gaat heten, legt zich vooral toe op de behoeften van hoogbegaafde en hoogsensitieve leerlingen. Dit meldt Brabants Dagblad.

Het ouderinitiatief streeft naar een school waarin het kind écht centraal staat. Dat betekent kwalitatief hoogstaand onderwijs en verbinding met de natuur. De school moet dan ook in de bosrijke omgeving van Oisterwijk gesitueerd worden. 
 

Hoogbegaafde en hoogsensitieve leerlingen

Het concept sluit volgens de ouders met name aan bij de behoeften van hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen. Naast de reguliere vakken taal en rekenen wordt ook aandacht besteed aan sociaal-emotioneel leren, mediawijsheid en burgerschap, onderwerpen die de ouders in de bestaande basisscholen in de regio missen.
 

Wettelijke eisen

De stichting heeft inmiddels een aanvraag tot oprichting ingediend bij de gemeente. Deze moet bekijken of de school voldoet aan de wettelijke eisen. Als ook het ministerie van onderwijs groen licht geeft, zal de gemeente zorgen voor een locatie en kan de Nieuwe Linde daadwerkelijk van start. Om levensvatbaar te zijn, moet de school binnen 8 jaar 200 leerlingen trekken. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids