Normal_opvang_kinderopvang_speelgoed_blokken

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we kort terugblikken op de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag. Met deze week onder meer: de actiegroep WOinActie gaat aangifte doen bij de Arbeidsinspectie wegens hoge werkdruk en overwerken, de Belastingdienst blijkt de informatie uit de dossiers in de kinderopvangtoeslag grotendeels met zwarte lak onleesbaar te hebben gemaakt en tweedaagse staking basisonderwijs gaat, ondanks cao-akkoord, door. 

Maandag: WOin Actie doet aangifte wegens hoge werkdruk en overwerken

De actiegroep WOinActie gaat aangifte doen bij de Arbeidsinspectie. Ze zijn van mening dat hun personeel werkzaamheden onvoldoende kan verrichten door de hoge werkdruk. Meer dan tweehonderd medewerkers die vaak moeten overwerken hebben inmiddels een aangifteformulier ingevuld.
 

Dinsdag: Negenjarige student per direct weg bij TU Eindhoven vanwege conflict

De negenjarige Laurent Simons, die binnenkort zou afstuderen aan de Technische Universiteit Eindhoven, is per direct gestopt met zijn studie. Reden is onenigheid tussen zijn ouders en de TU/e over het te volgen tijdpad van de piepjonge student. 
 

Woensdag: Dossiers kinderopvangtoeslag zwart gelakt: SP eist uitleg

Sommige gedupeerde ouders in de affaire rond de kinderopvangtoeslag hebben na lang aandringen hun eigen dossier mogen inzien. Maar de Belastingdienst blijkt de informatie grotendeels met zwarte lak onleesbaar te hebben gemaakt. SP-Kamerlid Renske Leijten is "sprakeloos" en eist opheldering van staatssecretaris Menno Snel (Financiën).
 

Donderdag: Basisonderwijs akkoord met cao, tweedaagse staking gaat ‘absoluut door’

De bonden en werkgevers in het basisonderwijs hebben een cao-akkoord bereikt, maakte de Algemene Onderwijsbond bekend. De eerder aangekondigde tweedaagse staking op donderdag 30 en vrijdag 31 januari gaat volgens de bond echter "absoluut door". De reden hiervoor is dat er "nog steeds structurele investeringen nodig zijn om de loonkloof met het voortgezet onderwijs te dichten."
 

Vrijdag: Bekir E., krijgt 14 jaar cel en tbs om doden scholiere Hümeyra

De 32-jarige Bekir E. is door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot veertien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor doodslag op de 16-jarige Hümeyra. Hij schoot het meisje, dat hij langdurig stalkte, op 18 december vorig jaar van dichtbij met zeven kogels dood in de fietsenstalling onder haar school.
 
Door: Nationale Onderwijsgids