Nieuw lid Raad van Bestuur Koninklijke Kentalis, Sandra Beuving

Sandra Beuving (44) treedt per 1 maart 2020 toe tot de Raad van Bestuur. Samen met voorzitter Oscar Dekker zal zij sturing geven aan de verdere ontwikkeling van Koninklijke Kentalis.  Dit meldt Koninklijke Kentalis.

Sandra Beuving heeft na haar opleiding tot psycholoog in haar loopbaan ruime ervaring opgedaan in de publieke sector. Ze werkte als organisatieadviseur en leidinggevende bij onder andere de politie en het middelbaar beroepsonderwijs. Sinds 2013 is zij bestuurder in het primair onderwijs. In deze jaren heeft zij leidinggegeven aan de ontwikkeling van 27 openbare basisscholen in de regio Oss, Uden en Veghel. In 2018 is haar organisatie gefuseerd met een katholieke stichting in deze regio. Zo ontstond een voor Nederland unieke stichting met openbare, katholieke en samenwerkingsscholen. 
 

Passie voor onderwijs

Sandra Beuving: "Ik heb in de afgelopen jaren met veel passie in het onderwijs gewerkt. Fijn dat ik deze kennis in deze nieuwe rol kan blijven gebruiken. Ik weet door problemen met mijn eigen gehoor hoe belangrijk ondersteuning is om met deze beperking te kunnen functioneren. Bij Kentalis kan ik zelf bijdragen aan onderwijs en zorg voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben bij communiceren."
 

Complementair bestuur

Jos Aartsen, voorzitter Raad van Toezicht Koninklijke Kentalis: "Mooi dat wij in de Raad van Bestuur met Oscar Dekker en Sandra Beuving kennis en kunde van zowel zorg als onderwijs in huis hebben. Hiermee hebben wij een Raad van Bestuur die elkaar goed aanvult. We feliciteren Sandra Beuving met deze overstap en wensen haar een mooie tijd bij Kentalis".   
 

Over Kentalis

Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland en delen wij met hen kennis onder het motto: ‘Samen komen we verder’.
 
Door: Nationale Onderwijsgids