Normal_vrouwe_justitia

Vier leerlingen van speciale school het Aventurijncollege hebben afgelopen donderdag hun leraar opgewacht om hem vervolgens in elkaar te slaan. Ook werd geprobeerd hem bij de keel te grijpen. Aanwezige medeleerlingen en docenten waren getuige van de mishandeling en grepen in, waarna opgetrommelde politie de jongeren heeft opgepakt. Dit meldt Omroep Brabant.

Ernstig incident

Het Aventurijncollege in Bergen op Zoom is een school voor speciaal onderwijs en geeft les op vmbo-niveau. De vier leerlingen (15 en 16 jaar) wachtten de docent na de pauze op, waarna de situatie ontaardde in 'een groot incident met veel fysieke agressie dat dermate heftig was dat de politie eraan te pas moest komen, aldus de school tegen de omroep.

Volgens de woordoerder maakt de mishandelde leraar maakt het inmiddels weer goed, maar is hij wel ontzettend geschrokken van het voorval. De school heeft de leerlingen voorlopig geschorst en bekijkt per jongere of er nog verdere sancties komen.

TRIP-zitting
De opgepakte leerlingen zijn een dag later weer vrijgelaten, maar kunnen rekenen op flinke gevolgen. Niet alleen zijn zij tot en met een week na de herfstvakantie geschorst door school, maar moeten ze mogelijk ook verschijnen voor de kinderrechter. Voor het zover is, zal er eerst een zogenaamde TRIP-zitting plaatsvinden, waarbij het Openbaar Ministerie de jongeren mogelijk een taakstraf of geldboete aanbiedt in plaats van een gang naar de rechter te maken. De ouders van de jongeren zijn ook uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 

Door: Nationale Onderwijsgids