Normal_normal_madurodammarathon2019grootsucces5

Met zo’n 350 deelnemers was de tweede editie van de Madurodam Marathon opnieuw een sportief succes. Samen haalden de deelnemers 63.197 euro op voor Het Gehandicapte Kind. Met het totaalbedrag kunnen bijna vier ‘Samen naar School’-klassen gerealiseerd worden. Minister Bruno Bruins gaf het eerste startschot voor deze bijzondere stadsmarathon. Dit meldt Madurodam.

Met het afleggen van de 1,69 kilometer (de traditionele 42 kilometer in Madurodams schaalverhouding 1:25) haalden de deelnemers gezamenlijk ruim 30.000 euro op. Net als vorig jaar maakte Madurodam al eerder bekend deze opbrengst te verdubbelen. Bijna vier 4 ‘Samen naar School’-klassen kunnen met het totaalbedrag worden gerealiseerd. Dit is het project van Het Gehandicapte Kind waar het ingezamelde geld aan ten goede komt. Het maakt het mogelijk dat (zwaar) gehandicapte kinderen toegang kunnen krijgen tot onderwijs op een reguliere school. Elk jaar zijn er ruim 10.000 kinderen die wegens hun beperking geen normaal klassikaal onderwijs kunnen volgen.
 
Henk-Willem Laan, directeur van Het Gehandicapte Kind, is blij het behaalde resultaat: “Als ouder van een gehandicapt kind weet ik als geen ander hoe belangrijk het is voor kinderen om niet aan de zijlijn te moeten staan, maar gewoon mee te kunnen doen. De Madurodam Marathon geeft kinderen én hun ouders de kans om dit samen te beleven.”
 

MINISTER BRUNO BRUINS EN DOUWE BOB

Na een uitgebreide warming-up gaf Minister Bruno Bruins stipt om 13:00 uur het startschot. De deelnemers kwamen langs talloze stedelijke hoogtepunten, zoals de Amsterdamse Dam, het Haagse Vredespaleis en luchthaven Schiphol. Dit jaar kregen de deelnemers bovendien een uniek kijkje achter de schermen: ze kwamen namelijk dwars door twee attracties én een van de werkplaatsen van Madurodam, een plek waar bezoekers normaal gesproken nooit komen.
 
Net als vorig jaar was ook de populaire singer-songwriter Douwe Bob, ambassadeur van Het Gehandicapte Kind, weer van de partij. Dit keer niet om mee te rennen, maar wel om een privéconcert op zijn boot te veilen ter verhoging van de totale opbrengst. 

 

IEDERE EERSTE ZONDAG VAN OKTOBER

Joris van Dijk, directeur van Madurodam: “Deze kindermarathon maakt voor vele kinderen het onmogelijke mogelijk. Noteer daarom 4 oktober 2020 alvast in je agenda: de eerste zondag van oktober staat van nu af aan in het teken van de Madurodam Marathon. Zodat nog meer kinderen met en zonder een beperking hun eerste marathon kunnen meemaken.”
 
Door: Nationale Onderwijsgids