Logo_logo_kentalis

Kentalis zou graag aansluiten bij het voortgezet onderwijs in de gemeente Zaltbommel. Wanneer het plan van Kentalis wordt uitgevoerd, kunnen dove en slechthorende jongeren vanaf komend schooljaar voortgezet onderwijs in Zaltbommel krijgen. Dit melden Kentalis en het Brabants Dagblad.

Kentalis Compas College in Sint-Michielsgestel is aan het onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om aan te sluiten bij de gemeente Zaltbommel. Kentalis Compas College biedt speciaal onderwijs aan dove of slechthorende jongeren van twaalf tot twintig jaar. Lilian Bastens-Tromp, afdelingsdirecteur van het College, laat weten de kansen van de jongeren te willen vergroten. Volgens haar is samenwerking en verbinding met het reguliere voortgezet onderwijs daarbij van belang.
 
Kentalis ziet opties bij De Brug, een school voor praktijkonderwijs en bij het Cambium College. De scholen staan open voor nieuwe mogelijkheden. Dove of slechthorende jongeren zouden met begeleiding vanuit Kentalis kunnen deelnemen aan praktijklessen. Voor theorielessen zou een aparte ruimte nodig zijn, om een goed tweetalig en visueel gericht aanbod van lessen te kunnen bewerkstelligen. 
 
De komende tijd wordt de haalbaarheid van het plan onderzocht.
 
Door: Nationale Onderwijsgids