Logo_logo__nva__autisme

Vandaag wordt de website werkwebautisme.nl geïntroduceerd. Dit is een online gids die ontwikkeld is om normaal- tot hoogbegaafde mensen met autisme vanaf 15 jaar bij hun studie en werk ondersteuning te bieden. Op de website worden de thema’s werken en autisme gebundeld. Hierdoor is er informatie te vinden voor mensen met autisme die leren, werk zoeken, werken of uitgevallen zijn, voor werkgevers en voor eventuele begeleiders en ouders. Dit meldt Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Op de website kan aan de hand van diverse vragenlijsten een persoonlijk ontwikkelprofiel gemaakt worden. Hierdoor verkrijgen mensen met autisme meer inzicht in hun persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. Op deze manier wordt in kaart gebracht welk werk geschikt is en welke ondersteuning daarbij relevant is. 
 
Daarnaast staat er informatie op de website voor werkgevers. Werkgevers kunnen informatie en tips vinden over autisme en werk en er wordt uitgelegd hoe werknemers met autisme zo gunstig mogelijk in een bedrijf kunnen worden ingezet. Ook is de website geschikt voor begeleiders of jobcoaches. Zij kunnen mensen met autisme ondersteunen bij het ontwikkelen van een persoonlijk ontwikkelprofiel. Op die manier wordt het zoeken van passend werk gemakkelijker gemaakt. De site biedt tevens een WERKboek-Autisme. Hierin staan onder andere oefeningen, informatie en diverse aandachtspunten. 
 
De online gids is ontwikkeld door de afdeling Toegepast GezondheidsOnderzoek, Gezondheidswetenschappen UMC Groningen, het Kenniscentrum zorginnovatie van de Hogeschool Rotterdam, de Nederlandse Vereniging voor Autisme en de Academische Werkplaats Autisme.
 
Door: Nationale Onderwijsgids