Logo_logo_kentalis

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Kentalis zetten hun samenwerking in het onderzoek naar aangeboren doofblindheid voort. Tijdens het symposium ‘Denken in dialoog’ in Sint Michielsgestel van 21 maart werd de verlengde samenwerkingsovereenkomst door beide partijen ondertekend. Dit meldt Kentalis.

Ieder mens heeft recht op een leven lang leren. Voor kinderen en volwassenen met aangeboren doofblindheid is dit echter niet vanzelfsprekend. Kentalis heeft in samenwerking met de RUG effectieve interventies ontwikkeld om kinderen en volwassenen met aangeboren doofblindheid te ondersteunen bij het ontwikkelen van communicatie en taal. Door middel van wetenschappelijk onderzoek willen Kentalis en de RUG nu ook aantonen dat het mogelijk is voor ouders, begeleiders en leerkrachten om het denkvermogen van personen met aangeboren doofblindheid te bevorderen tijdens sociale interacties, zo schrijft Kentalis.
 

Samenwerkingsovereenkomst

Tijdens het symposium ‘Denken in dialoog’ werd de verlengde samenwerkingsovereenkomst ondertekend door Katja Hoorn, bestuurder van Kentalis en Marleen Janssen, hoogleraar doofblindheid RUG. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids