Normal_regenboogvlag

Het ministerie van onderwijs heeft gesproken met het bestuur van het Driestar College in Gouda over de omstreden Nashville-verklaring. D66 en PvdA waren bang dat homoseksuele en transgenderleerlingen zich niet meer veilig zouden voelen op school omdat een van de bestuurders van de middelbare school zijn handtekening onder de verklaring had gezet. Dit meldt De Telegraaf.

In de Nashville-verklaring worden homoseksualiteit en transgenderisme expliciet afgewezen en wordt ook de suggestie gewekt dat dit zaken zijn waarvan mensen kunnen 'genezen'. Het statement, dat vooral door orthodoxe christenen is ondertekend, is begin januari overgewaaid uit de Verenigde Staten. In politiek Den Haag, maar ook op social media, werd met verbazing en afkeuring gereageerd op de verklaring.
 
Omdat een bestuurder van het christelijke Driestar College de Nashville-verklaring had ondertekend, waren D66 en PvdA bang dat homoseksuele en transgenderleerlingen zich niet meer veilig zouden voelen op de school. Het ministerie van onderwijs heeft daarom met het schoolbestuur gesproken over wat het Driestar College doet om lhbti-jongeren een veilige plaats te bieden. De ministerie ziet dat leerlingen en ouders tevreden zijn over de veiligheid op school en dat men werkt aan lhbti-acceptatie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids