Normal_88627b0f01e98f9210d30970201c6905_nl

Bokslegende Lucia Rijker en rector Eric van ‘t Zelfde openen voor de derde keer DREAM SCHOOL. Tien afleveringen lang nemen zij een groep voortijdig schoolverlaters onder hun hoede. Dit meldt NTR.

Lucia en Eric regelden ook dit jaar weer een batterij aan uitzonderlijke docenten. Zoals Olcay Gulsen, Marco Kroon, Griet Op de Beeck, Lodewijk Asscher, Floortje Dessing, Wilfred Genee, Ans Markus, Sjinkie Knegt, Ron Blaauw en Trijntje Oosterhuis. En de droom van Lucia en Eric is dat deze docenten wél doordringen tot de drop-outs.
 
In Nederland verlaten per jaar ruim 25.000 scholieren voortijdig school. Allemaal jonge mensen die zonder diploma niet aan het werk komen of worden toegelaten bij een vervolgopleiding. Omdat ze geen diploma hebben ziet hun toekomst er niet rooskleurig uit. Laagbetaald werk of een uitkering liggen in het verschiet. In DREAM SCHOOL wordt geprobeerd het tij te keren en toe te werken naar een toekomst vol uitdaging en ambitie.
 
Deze derde reeks van de succesvolle NTR-serie DREAM SCHOOL is vanaf maandag 18 februari wekelijks te zien op NPO 3 om 21.20 uur.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids