Normal_normal_normal_bakker
Vertrekkend Kentalis-bestuurder Henk Bakker is woensdag benoemd tot officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding vanwege zijn inzet voor leerlingen die doof zijn, slechthorend, doofblind of een taalontwikkelingsstoornis hebben. Dit melden Kentalis en Dagblad van het Noorden.
Bakker kreeg de koninklijke onderscheiding na afloop van zijn afscheidssymposium van de Utrechtse burgemeester Van Zanen. “Hij zet zich zeer breed maatschappelijk in en bekleedt naast zijn voorzittersrol van Kentalis, een aantal maatschappelijke nevenfuncties. Altijd met het doel om voor de leerlingen, cliënten en patiënten de best mogelijke zorg en onderwijs te bieden”, aldus de burgemeester.
 
Bakker verlaat Kentalis vanwege zijn pensioen. Hij wordt opgevolgd door Oscar Dekker. Henk Bakker was 17 jaar lang bestuurder van Kentalis en in die jaren heeft de organisatie zich ontwikkeld als specialist in onderwijs en zorg voor kinderen en volwassen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of auditieve beperking. 
 
in 2015 vierde Kentalis haar 225-jarig bestaan. De Nationale Onderwijsgids sprak toen met Henk Bakker ter gelegenheid van het jubileum. Lees hier het interview met Henk Bakker: "225-jarig jubileum Kentalis geeft vertrouwen in ons aan."
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids