Normal_kleur__potlood__school

Op twee scholen voor speciaal onderwijs in Almere worden geen nieuwe leerlingen meer aangenomen. De reden is het lerarentekort: de scholen hebben meerdere onvervulde vacatures voor leerkrachten. Dit meldt Omroep Flevoland.

De scholen schrijven: “De basale opdracht om de school draaiende te houden blijkt voor nu de uitdaging te zijn voor de schooldirecteuren en hun team, waarbij persoonlijke aandacht voor het huidige personeel om hun taak zo goed mogelijk uit te kunnen voeren ook uiterst belangrijk blijft.” Zij zien daarom geen andere optie dan een leerlingenstop in te stellen om hieraan te kunnen blijven voldoen. 
 
Nieuwe leerlingen worden op een wachtlijst geplaatst en de scholen bekijken of die kinderen tijdelijk op een andere school terecht kunnen. 
 
De plaatselijke PvdA heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het stadsbestuur van Almere. De PvdA is onder andere benieuwd welke acties worden ondernomen, zodat de kinderen in de toekomst gewoon terecht kunnen op een school voor speciaal onderwijs. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids