Normal_logopedie_taal_tos_taalontwikkeling_speciaal_onderwijs

Net als hun collega’s voerden ook logopedisten in het (speciaal) onderwijs dinsdag actie voor betere arbeidsvoorwaarden. Volgens de logopedisten dreigt een tekort aan gespecialiseerde logopedisten in het onderwijs te ontstaan als hun salarissen niet snel gelijkgetrokken worden met die van leerkrachten. Dit melden het Algemeen Dagblad en ANP.

Volgens de logopedisten wordt het vak van logopedist minder aantrekkelijk doordat hun salaris achterblijft bij die van de leerkrachten in het basisonderwijs. Steeds meer logopedisten zouden een ander beroep kiezen of zich laten omscholen tot bijvoorbeeld leerkracht. Hierdoor dreigt er een tekort te ontstaan aan gespecialiseerde logopedisten die kinderen met bijvoorbeeld een taalontwikkelingsstoornis kunnen helpen.
 
Onder andere logopedisten die werkzaam zijn voor Kentalis voerden actie. Zij ondersteunen leerlingen die (speciaal) onderwijs volgen en slechthorend, doof of een taalontwikkelingsstoornis hebben. De Kentalis-logopedisten volgden met hun acties de vakgenoten die in zelfstandige praktijken werkzaam zijn en actievoerden tegen de tarieven die zorgverzekeraars uitbetalen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids