Normal_blindenstok_-_blind

Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen, start in schooljaar 2018/2019 met nieuwe jeugdgroepen in Heerhugowaard. Als slechtziend of blind kind sta je regelmatig voor allerlei vragen en uitdagingen. Zeker bij belangrijke keuzes is het goed om te weten wat er allemaal kan. In 8 à 9 bijeenkomsten wisselen kinderen en jongeren kennis en ervaringen uit en leren van elkaar. 

In een groep van leeftijdsgenoten werken de slechtziende en blinde kinderen en jongeren aan thema’s zoals het vergroten van zelfvertrouwen, het gebruiken van (hulp) middelen en deelname aan het verkeer. Speurtocht in de stad, koken en bakken, sporten en andere activiteiten, passend bij de leeftijd van de deelnemers in de groep, maken onderdeel uit van het programma. Samen nieuwe mogelijkheden ontdekken. Daarnaast is er alle ruimte om ervaringen en tips uit te wisselen. 
 
Een groep komt gemiddeld 1x per maand op woensdagmiddag (lagere school) of op een avond (middelbare school) samen. De eerste bijeenkomst is in oktober 2018. De deelname aan de groep is kosteloos. 
 
Voor meer informatie over de jeugdgroepen, het doel en de activiteiten van de groep neem contact op met maatschappelijk werkster van Visio, Sonja Blaauw,  088 585 90 00 of sonjablaauw@visio.org.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids