Normal_werkloos__platzak

Vrijdag 25 mei vindt de feestelijke finale plaats van het Kunstructeur-makersfestival ‘In the pocket 2018’. Geïnspireerd door interactieve museumbezoeken, lessen van kunstenaars op school, werkplaats- en atelierbezoeken hebben leerlingen en studenten gewerkt aan de opdracht: maak een ‘In the pocket’ (oftewel een broekzakidee). Van 15.00 tot 17.00 uur zijn alle ontwerpen te zien tijdens een speciale tentoonstelling op het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch. Dit meldt Koning Willem I College.

Het educatieproject Kunstructeur is een combinatie van Kunst en Techniek in de uitvoering van een ‘makersfestival’. Elk jaar heeft dit educatieproject een uitdagend en actueel thema met verschillende invalshoeken. Leraren en leerlingen gaan op een creatieve manier onderzoekend en ontwerpend leren. 
 

Doorlopende leerlijnen

Tijdens deze editie werken scholen en andere partners samen in een doorlopende leerlijn voor po-vmbo-mbo en een interdisciplinaire mbo leerlijn. Dat betekent dat de deelnemende leerlingen uit het basisonderwijs en de onderbouw vmbo geholpen worden door studenten van het Koning Willem I College. De mbo-studenten helpen met de techniek, de organisatie, de begeleiding en maken zelfs een film en een voorstelling.
 
De scholen en partners die meedoen zijn: SBO Het Zilverlicht, Kindcentrum ’t Schrijverke, de Fonkelsteen, kbs de Bolster, sg de Overlaat, Jeroen Bosch College, d'Oultremontcollege, Koning Willem I College, TechXperience, Toptechniek in bedrijf Noordoost-Brabant, SPARK Campus, Studio Antigif en Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids